![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
У попелі та у вині: на Сумщині варять крафтовий сир
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/syr-omytyj.webp)
Українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку (Сумська область) створює козячий сир з пліснявою, омитий у вині.
Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному відтворенні, говорять у мануфактурі.
![](https://i0.wp.com/newfood.media/wp-content/uploads/2024/01/le-reblochon-copy-1.jpg?resize=696%2C522&ssl=1)
Сир під назвою «Алтинчіз Ред» створюється за французькими технологіями й дозріває 4–5 тижнів. Протягом цього часу його омивають визрівшим розчином бактерій та червоним вином, у результаті чого на сирі утворюється міцна темно-фіолетова скоринка з незначною пліснявою, та формується унікальний смак і колір.
Продукт має пікантний смак та ніжну текстуру. Консистенція зрілого сиру м’ясиста, дуже м’яка, практично розтікається по тарілці, розповідає виробник.
Сир має майже «тваринний» аромат — землі, підвалу, поту, скошеної трави. Після споживання у роті лишається легка солодкість з горіховим відтінком.
Також Pastourelle виготовляє вершковий м’який рожевий брі Brize Rose у благородній плісняві. Це – інтерпретація класичного французькому рецепту.
Сир має білу плісняву та рожевий колір у розрізі завдяки додаванню натурального карміну.
Для особливого досвіду можна також спробувати камамбер з попелом, у процесі дозрівання якого сировари кілька разів панірують сир у попелі фруктових дерев.
Залишити коментар