У попелі та у вині: на Сумщині варять крафтовий сир

Українська гастро-мануфактура Pastourelle з виробничими потужностями у заповідних місцях Мезінського національного природного парку (Сумська область) створює козячий сир з пліснявою, омитий у вині.

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному відтворенні, говорять у мануфактурі.

Класичний реблошон

Сир під назвою «Алтинчіз Ред» створюється за французькими технологіями й дозріває 4–5 тижнів. Протягом цього часу його омивають визрівшим розчином бактерій та червоним вином, у результаті чого на сирі утворюється міцна темно-фіолетова скоринка з незначною пліснявою, та формується унікальний смак і колір.

Продукт має пікантний смак та ніжну текстуру. Консистенція зрілого сиру м’ясиста, дуже м’яка, практично розтікається по тарілці, розповідає виробник.

Сир має майже «тваринний» аромат — землі, підвалу, поту, скошеної трави. Після споживання у роті лишається легка солодкість з горіховим відтінком.

Також Pastourelle виготовляє вершковий м’який рожевий брі Brize Rose у благородній плісняві. Це – інтерпретація класичного французькому рецепту.

Сир має білу плісняву та рожевий колір у розрізі завдяки додаванню натурального карміну.

Для особливого досвіду можна також спробувати камамбер з попелом, у процесі дозрівання якого сировари кілька разів панірують сир у попелі фруктових дерев.


Залишити коментар