Нд. 28 Квітня 2024

Що зробити з живою ялинкою, щоб вона довше залишалася свіжою і ароматною

Новий рік все ближче і ближче, і вже у багатьох будинках вже давно встановили символ свята – красуню ялинку. Причому багато хто віддає перевагу саме «живому» дереву. Але буває так, що до важливої події ялинка не завжди «дотягує»: починає жовтіти і обсипатися… адже так хочеться, щоб свято тривало якнайдовше! Як продовжити життя ялинці, читайте у матеріалі, передає agronews.ua.

Що потрібно зробити, щоб ялинка простояла якнайдовше?

  • Якщо ялинка куплена заздалегідь, за можливості дерево потрібно якнайдовше зберігати у прохолодному, холодному приміщенні – на балконі, в підвалі, коридорі, не заносити до теплого приміщення.
  • В жодному разі не ставити ялинку біля батареї, встановлювати для прикрашання в найхолоднішому місці квартири чи кімнати.
  • Щоб ялинка не нагрівалася, не варто прикрашати її звичайними гірляндами–ліхтариками, краще використовувати світлодіодні.
  • Ялинка, сосна, ялиця простоїть довше, якщо поставити її в пісок, який треба періодично поливати. Замінити його можна гравієм або звичайною землею.

Що робити, щоб ялинка не жовтіла та довго простояла

Щоб подовжити життя ялинки, її треба поливати. Найкраще для цього буде зробити розчин із сіллю та цукром. Як варіант, можна скористатися аспірином, він так само уповільнить процес обсипання гілок і допоможе довше милуватися символом свята.


Залишити коментар