Пн. 29 Квітня 2024

В Україні виготовляють цукерки із бутонів квітів

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок. Бренд зародився декілька років тому, коли Діана вирішила стати веганом та відмовитись від їжі тваринного походження. Проте вона зіткнулась з проблемою — асортимент веганських солодощів в місті не надихав.

Діана спробувала робити солодощі самостійно, а пізніше разом з подругою Ольгою вони заснували власний бізнес.

У асортименті GMF – веганські снікерси та твікси, легендарні “горішки”, малинові байти, безліч видів цукерок, тарти, печиво, карамель.

GMF замінив не лише тваринні інгредієнти, але й цукор – на натуральні підсолоджувачі. У цукерках використовують сироп агави, кокосовий органічний цукор, панелу, демерару.

“Сироп агави має найнижчий глікемічний індекс серед усіх підсолоджувачів (14%), а кокосовий цукор – повністю натуральний продукт, що виготовляється ручною працею з бутонів квітів пальм”, – діляться засновниці GMF.

На додаток до цукерок у травні цього року вони запустили оновлену терасу у Луцьку з веганськими сніданками, а також розробили лінійку напівфабрикатів – хелсі млинців, сирників і равіолі. Меню доповнили рослинною безглютеновою випічкою – крафтовим хлібом, булочками, ліпениками й фокаччою, які доставляють по всій Україні.

Також підприємство отримало урядовий грант, кошти з якого пішли на закупівлю холодильного обладнання. Це допомогло збільшити та пришвидшити виробництво, діляться в GMF.

Зараз Діана та Ольга мають більше ніж 50 партнерів по Україні, та планують вихід на полички київських супермаркетів.


Залишити коментар