Вазони, які допомагають боротися з пліснявою у квартирі

Кімнатні рослини не тільки надають затишок і красу в будинку, а й виконують низку корисних функцій. Вони здатні очищати повітря, діяти як засіб для створення спокійної атмосфери, і навіть приносити радість і процвітання. Ба більше, вони ефективні в боротьбі з пліснявою, захищаючи приміщення від надмірної вологості та бактерій, що сприяють появі грибка.

Сансевієрія – багаторічна рослина без стебел, що існує в більш ніж 70 видах. Вона не потребує складного догляду. Цей тропічний вид сприяє зниженню вологості в приміщенні, поглинаючи надлишки вологи з повітря і ґрунту. Розмістити його можна в будь-якому місці навіть не з найкращим освітленням, що робить його ідеальним вибором для домашніх умов.

Орхідеї – є одними з найкрасивіших рослин для дому. Вони також допомагають боротися з вологістю повітря і цвіллю, забезпечуючи очищення повітря в приміщенні і пом’якшуючи головні болі мешканців будинку, а також сприяють нормалізації їх артеріального тиску. Однак орхідеям потрібен ретельний догляд:

  • природне освітлення,
  • тепловий режим,
  • регулярне обприскування.

Хлорофітум – відомий як “павучок” через свій вигляд листя, вважається дуже придатною рослиною для дому. Він стійкий до захворювань і пересихання, і навіть у разі забуття поливу, зберігає свою життєздатність. Хлорофітум здатний випаровувати зайву вологу через своє листя і очищати приміщення від грибків і цвілі. Ця рослина не вимагає частого поливу і не потребує особливого догляду, що робить її привабливою для багатьох домовласників.


Залишити коментар