Пн. 29 Квітня 2024

Шість найвідоміших дверей у світі

Загальновідомо, що вхідні двері — це візитівка оселі. Вони можуть справити велике враження на тих, хто до вас приходить у гості. Стиль, колір і матеріал дверей можуть справити різні враження, двері вхідні в Хмельницькому  найкраще обирати на власний смак. Вони будуть відображати ваші вподобання. А підтвердження того, що двері можуть запамʼятатися надовго, ми розкажемо про найвідоміші двері у світі.

Святі двері

Базиліка Святого Петра у Ватикані є однією з найбільших церков на Землі. Двері до входу на північ до базиліки є  одними з найвідоміших дверей на планеті. Святі двері, також відомі як Porta Sancta, відкриваються лише під час Святого року (Ювілею), який відбувається кожні 25 років. В інший час двері закривають цементом, щоб люди не проходили через них. Сучасні двері були відлиті з бронзи Віко Консорті в 1950 році. Різні панелі на дверях зображують різні біблійні посилання.

Двері Колумба

Одні з найвідоміших у світі дверей знаходяться  у Вашингтоні, округ Колумбія. Двері Колумба — це пара дивовижних дверей, вперше встановлених у 1871 році на східному фронті Капітолія Сполучених Штатів. Ці масивні двері виготовлені з міцної бронзи. На них зображені сцени з життя мандрівника Христофора Колумба.

Модні двері

Це Червоні двері, прославлені королевою краси Елізабет Арден, яка проклала шлях для незліченних спа-салонів і косметичної індустрії. У 1910 році Арден відкрила свої перші салони краси на П’ятій авеню в Нью-Йорку. Двері пофарбували червоним — щоб вони привертали увагу. Сьогодні салони з червоними дверима все ще існують по всьому світу. На дверях також є золота ручка та блокатор.

Двері Шекспіра

Ці двері, на перший погляд, нічим не примітні. Просто звичайні старі деревʼяні двері, але цей вхід приводить любителів літератури в дім одного з найвидатніших письменників усіх часів. Старий будинок у містечку Стратфорд-апон-Ейвон у Великій Британії та стало музеєм на честь драматурга. Цей дивовижний будинок був місцем, де виріс Вільям Шекспір і приваблює зграї людей з усього світу. Хоча будинок було відремонтовано, двері зберегли старий вигляд будинку середини 1500-х років. Багато хто фотографується біля входу, перш ніж зайти у будинок.

Ворота раю

Ворота раю, відомі італійською як Porta del Paradiso, являють собою пару позолочених бронзових дверей, які стали одним із визначальних шедеврів італійського Відродження. Спочатку вони були розроблені для північного входу в баптистерій Сан-Джованні у Флоренції десь між 1425 і 1452 роками. Оригінальні двері самі зазнали багатьох труднощів, але на початку 21-го століття були відновлені в повній красі.


Залишити коментар