Розсаду поливають медом

Багато дачників та городників взимку вирощують розсаду, яку потім висаджують на грядці. Однак буває, що паростки виявляються занадто слабкими та починають гинути. Тоді висадити їх не вдасться.

У разі проблем із розсадою слід вдатися до використання незвичних засобів. Серед таких називають старий мед. Із нього можна приготувати безцінне добриво для розсади. Роблять це кількома способами, пише Gazeta.ua.

Зокрема, потрібно взяти літр води та розчинити в ній чайну ложку натурального меду. Його слід ретельно розмішати щоб мед повністю розчинився в рідині. Після цим розчином поливають розсаду. Рекомендується робити це раз на 10-14 днів. Поливати потрібно під корінь.

Завдяки цьому способу листя розсади почне розвиватися активніше, а стебла стануть міцнішими.

Можна використовувати мед й іншим способом. Потрібно приготувати звичайне зелене добриво з бур’янів, після чого додати в нього мед, дріжджі або старе варення.

Потім залишиться дати засобу настоятися протягом кількох днів. А коли на поверхні суміші з’являться бульбашки, її можна відправити на грядки. Однак такий спосіб актуальний винятково для весни або літа.

В чому краще зберігати крупи


Залишити коментар