5 найвишуканіших новорічних закусок

Смачні рецепти закусок, які ідеально пасуватимуть до новорічного столу. Спробуйте! Це буде неймовірно смачно.

Мільфей з буряка й авокадо

Інгредієнти:

3 буряки

2 авокадо

½ лимона

150 г йогурту

3–4 гілочки петрушки

сіль

Спосіб приготування:

Буряк запекти в духовці до готовності, остудити й очистити. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку й  очистити від шкірки. М’якоть крупно нарізати.

У блендері збити авокадо, сік половини лимона, петрушку і йогурт. Посолити і перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Буряк нарізати круглими часточками. Викласти мільфей шарами, чергуючи буряк і крем з авокадо.

Закуска з помідорів “Дід мороз”

Інгредієнти:

10 помідорів

200 г твердого сиру

2 зубчики часнику

4 ст. л. майонезу

Спосіб приготування:

У помідорів зрізати верхівки і видалити м’якоть.

Сир натерти на тертці. Змішати з подрібненим часником і майонезом.

Нафарширувати помідори і накрити верхівками. Зробити очі з сушених бутонів гвоздики і носики з зерен граната. Майонезом намалювати бороду.

Закуска “Сирні кульки” з крабовими паличками

Інгредієнти:

1 пачка крабових паличок

3 курячі яйця

50 г твердого сиру

2 ст. л. майонезу або сметани

1 пучок петрушки

сіль (за смаком)

Спосіб приготування:

Відваріть курячі яйця круто (10-12 хвилин після закипання). Подрібніть на терці яйця, сир та крабові палички. Приблизно 1/3 частину натертих крабових паличок відкласти в іншу ємність.

Зелень промити та нарізати дрібно. Яйця, сир та основну частину крабових паличок змішати. Додати зелень, майонез та сіль. Сформуйте кульки діаметром близько 4 см.

Кульки обваляйте в крабових паличках, які раніше відклали. Перед подачею можете прикрасити петрушкою або іншою зеленню.

Закуска “Ялинка” з листкового тіста 

Інгредієнти:

500 г листкового тіста

1 ст. л. пшеничного борошна

150 г бекону смужками

1 куряче яйце

сіль

оливки без кісточок або твердий сир (за смаком)

Спосіб приготування:

Присипте робочу поверхню борошном. Викладіть листок тіста та наріжте смужками шириною приблизно 2 см, товщина – 0.4-0.7 мм. Смужки бекону наріжте також шириною 2 см. Перекладіть на тісто і злегка притисніть, щоб шари з’єдналися.

Викладіть тісто з беконом у формі ялинки, ніби складаєте “жабо”. Складайте з невеликої ширини та розширюйте донизу. Обережно нанизуйте на кухонну дерев’яну шпажку ялинки.

Деко для випікання застеліть пергаменним папером та перекладіть ялинки. Збийте вінчиком яйце з дрібкою солі, кухонним пензликом змастіть цією сумішшю ялинки.

Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Перед подачею прикрасьте верхівку ялинки оливками або сиром, який попередньо вирізали у формі зірочок.

Шпинатний рулет з сьомгою

Інгредієнти для бісквіта:

200 г або свіжий 300 г замороженого шпинату

3 яйця

50 г борошна

дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

250 г м’якого вершкового сиру

200г слабосолоної сьомги

Спосіб приготування:

Шпинат подрібніть блендером (якщо він заморожений – спочатку розморозьте). Курячі білки відокремте від жовтків і збийте блендером до пишної піни. Щоб піна була стійкою, яйця повинні бути холодними, прямо з холодильника. Жовтки змішайте зі шпинатом і борошном. У шпинатну суміш акуратно введіть збиті білки, щоб вийшло повітряне і пишне тісто. Викладіть тісто тонким шаром на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин. Готовий рулет повинен бути пружним і не липким.

З бісквіта зніміть пергамент і дайте йому охолонути. Змастіть тонким шаром вершкового сиру і викладіть тонко нарізану сьомгу. Туго загорніть рулет в харчову плівку і залиште в холодильнику на 3-4 години. Перед подачею на стіл наріжте рулет тонкими кружечками.

 

 


Залишити коментар