Експорт індійської сільськогосподарської продукції залежить від 5 позицій

Експортний кошик сільськогосподарської продукції Індії залежить лише від п’яти товарів, включаючи рис і цукор, і це робить сектор вразливим до коливань світових цін і попиту, йдеться у звіті GTRI.

Ініціатива глобального дослідження торгівлі (GTRI) заявила, що на ці п’ять продуктів — рис басматі, інший рис, цукор, спеції та шрот — припадає 51,5% від загального експорту сільськогосподарської продукції Індії, пише Вusiness-standard.

«Це робить його (аграрний експорт) вразливими до коливань світових цін і попиту», — йдеться в повідомленні, додаючи, що ці товари також стикаються з частими заборонами на експорт в Індії.

В даний час експорт іншого рису з Індії заборонено, і країна також бореться в СОТ (Світова організація торгівлі) за захист субсидій на рис і пшеницю в рамках програми державних запасів.

Крім того, деякі країни-члени СОТ залучили Індію до суперечок щодо цукру за надання субсидій фермерам.

«Усе це робить провідні експортні товари Індії вразливими та невизначеними», — додали в ньому.

Щоб вирішити цю проблему, центр запропонував уряду зосередитися на таких сферах, як сучасна інфраструктура для сектора.

У доповіді говориться, що Китай з високою продуктивністю рису не заохочує експорт рису, оскільки на кожен кілограм рису може витрачатися до 800 літрів води.

У ньому також зазначено, що у 2023 році торговельний ландшафт сільськогосподарської продукції в Індії представляє складний сценарій.

Експорт та імпорт сільськогосподарської продукції, за прогнозами, сягнуть $43,3 млрд та $33 млрд відповідно, сектор переживає значний спад порівняно з попереднім роком, додає він.

 


Залишити коментар