Пн. 29 Квітня 2024

20 херсонських аграріїв підірвалися на російських мінах

Цьогоріч на російських мінах підірвалось понад 20 херсонських аграріїв. П’ятеро з них загинули. Про це розповів начальник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов, передає agronews.ua.

За словами посадовця, попри небезпеку і тотальне замінування росіянами правобережжя Херсонської області, місцеві аграрії поступово повертаються до своїх полів. Звичайно, часом це має для них сумні наслідки.

«За цей рік на ворожих мінах підірвалось 5 фермерів, це з летальними наслідками. Ще 15 постраждали — отримали травми різного ступеня тяжкості. Крім того, понад 20 одиниць техніки було знищено у результаті підриву на ворожих мінах. Це з тих випадків, які офіційно зафіксовані», — зазначив він.

Начальник департаменту АПК додав, що питання розмінування залишиться пріоритетним у 2024 році. Наразі обласна влада співпрацює з міжнародними організаціями щодо залучення додаткової механізованої техніки, необхідних додаткових засобів захисту для саперів. Планується також збільшити кількість самих саперів, що дасть змогу, за приблизними підрахунками, закінчити розмінування за наступні 5 років.


Залишити коментар