Чому досвідчені городники вішають на дерево пакет з водою

За вікнами зима, але деякі дачники вже готуються до нового сезону. Сьогодні розповімо про хитрий прийом деяких садівників з пакетами з водою на деревах – що він дає і для чого його використовують.

Отже, в чому полягає суть методу з пакетом з водою. Насамперед, таке хитре пристосування створює оптичний ефект.

Під час проходження світла через воду він переламується і відбивається, створюючи велику кількість маленьких дзеркал. Саме монети посилюють блиск цих дзеркал, які також відбивають світло. Комахи таке світіння сприймають як величезне сяюче тіло, яке лякає їх і змушує відлітати подалі. Тому такий метод – ідеальний для відлякування мух, комарів, ос та інших набридливих комах.

Як змайструвати пакет для відлякування комах

Потрібно взяти звичайний прозорий целофановий пакет, налити води на три чверті і кинути кілька монет. Потім потрібно щільно закрити або зав’язати його.

Цей пакет потрібно повісити на дерево, також підійде вікно, двері, одним словом – будь-яке місце, де вам потрібно позбутися комах. Важлива умова – пакет повинен бути на сонці і гойдатися на вітрі.

Пакет з водою та монетами відмінно працює проти мух, комарів, ос, бджіл та інших настирливих комах. Для людей та тварин він абсолютно безпечний.

До речі, такий пакет із водою допоможе виноградарям урятувати  урожай від ос.


Залишити коментар