Нд. 28 Квітня 2024

Ціни на молочні продукти зростуть

Постраждалі від суттєвого зростання ціни на молочну сировину, виробники свіжих молочних продуктів намагаються хоч і поступово, але збільшувати ціни на свою продукцію.

Це поки що не відобразилось на загальних продажах, адже зараз попит сезонно високий, проте у другій половині грудня замовлення мереж точно знизяться як через фактор сезонності (на різдвяні і новорічні свята попит завжди падає), так і через високу ціну.

Ціни на свіжі молокопродукти будуть і далі зростати попри зниження попиту. Будуть вступати в дію протоколи, які були підписані з мережами раніше.

Свіжі молокопродукти — єдиний товар, експорт яких зріс в листопаді в порівнянні з минулорічним показником, +53% до листопада 2022 року. Але все одно масштабними продажі назвати не можна. Половину експортованої цільномолочної продукції становить ультрапастеризоване молоко.

Імпорт свіжих молокопродуктів не збільшився, але це лише поки що. На заваді стало блокування страйкарями польського кордону. Але вже з січня слід розраховувати на суттєве збільшення закупок. Проте серйозної конкуренції вітчизняним продуктам імпортні свіжі молокопродукти наразі не складуть, на відміну від перспективи конкуренції вітчизняного сиру з імпортним.


Залишити коментар