Петрушку на підвіконні можна виростити завдяки цьому методу

Свіжу петрушку можна досить просто виростити взимку на підвіконні. Ця рослина віддає перевагу рясному освітленню і здатна переносити невисокі температури або невеликий дефіцит вологи. Про те, як виростити зелень як з насіння, так і з кореневищ.

Щоб виростити петрушку із насіння, насамперед потрібно його змочити та проростити. Потім петрушку слід посіяти у широкий контейнер з високими стінками – не менше 15 см. Контейнер має бути наповнений родючим ґрунтом, пише Gazeta.ua.

Посіви потрібно полити водою кімнатної температури й помістити контейнер у добре освітлене місце, прикривши плівкою до появи сходів.

Щоб виростити петрушку на підвіконні з кореневищ, потрібно вибрати невеликі і не пересушені кореневища. Попередньо їх варто замочити у воді на кілька годин.

Кореневища засаджують у горщики з родючим ґрунтом так, щоб він не потрапив на точку росту зелені. Горщики слід тримати в затіненому місці до появи сходів. А потім їх можна перенести на світло і поливати двічі на тиждень.

При зрізанні підрослої зелені потрібно залишати на коренеплоді трисантиметровий відросток. Свіжа зелень знову виросте приблизно через місяць.

Щоб петрушка на підвіконні добре росла, фахівці радять вибирати ранньостиглі сорти.


Залишити коментар