До України завезли небезпечний сир

В Україну  перед Новим роком завезли небезпечний сир, у якому виявлено патогенні мікроорганізми «стафілокок коагулазопозитивний». Про це повідомила Європейська система швидкого сповіщення про харчові продукти та корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF).

Йдеться про сир Reblochon de Savoie, який потрапив на прилавки експортом із Франції. Серед харчових продуктів стафілокок найчастіше передається через молочні чи кондитерські вироби, консерви, м’ясо. Ознаки захворювання з’являються вже за кілька годин після вживання таких продуктів.

Найбільш частими симптомами зараження стафілококом є ​​біль у животі, нудота та блювання. Якщо отруєння сильне, також виникають головні болі, судоми та прискорене серцебиття.

У другій половині листопада в Україну завезли отруйні мандарини з Єгипту , які потрапили на українські ринки імпортом із Греції. У цих фруктах виявили перевищення вмісту пестициду диметоат у 33 рази. Українських операторів ринку закликали вилучити з обігу отруйні мандарини якнайшвидше.

RASFF — це система для звітування про проблеми безпеки харчових продуктів у межах Європейського Союзу, створена Регламентом (ЄС) 178/2002 від 28 січня 2002 року, який набрав чинності 21 лютого 2002 року.

На продаж виставили найбільшу зернову компанію Західної Австралії


Залишити коментар