До нематеріальної культурної спадщини України внесли незвичні голубці з Радивилова

Радивилівські голубці з млинцями стали частиною нематеріальної культурної спадщини України.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Зазначається, що  Міністерство культури та інформаційної політики України ухвалило рішення про розширення переліку елементів нематеріальної культурної спадщини «Приготування української традиційної страви «Голубці» стравами з різних регіонів держави.

Страва називається «Голубці з млинцями» або «Рулетики по-радивилівськи». Голубці готують як на щодень, так і для святкового столу: на весілля, хрестини, для поминального обіду, під час родинних і релігійних свят.

Рецепт належить жінці, яка у молоді роки була у наймах у заможних людей, що проживали в селі Перенятин (раніше – торгове містечко Перенятин), і принесла його у свою родину. У той час голубці з млинцями готувалися тільки на великі свята: Пасху, Різдво, Храмове свято, дні народження.

Як розповіли в ОДА, для фаршу беруть свинину або м’ясо курки чи індика. Млинці готують як на молоці і яйцях, так і на воді. Також їх печуть із гречаного борошна, не солодкі, а присолені.


Залишити коментар