Нд. 28 Квітня 2024

Як підготувати квартиру для кота

Кіт у дім  —  спокій в нім. Здавна відомо, що кішки допомагають нейтралізувати негативну енергію в оселі та легше переносити недуги своїм господарям. А якщо простежити за їх поведінкою, то можна дізнатися прогноз погоди. Також кіт є відмінним домашнім улюбленцем. Якщо ви зважилися завести кошеня, то варто подбати про те, щоб йому було комфортно у вашій оселі.

Ласкаво просимо додому!

Кімната, де житиме кіт, має бути затишною. Кішки почуваються комфортно в невеликих замкнутих просторах. Кішки є водночас хижаками та здобиччю, тому, відкриваючи для них нове середовище, найкраще почати з малого й дозволити їм повільно звикнути. Це утримує їх від відчуття загрози й особливо важливо, якщо кішка сором’язлива або недостатньо соціалізована. Для неї мають бути доступні схованки, і коту слід дозволити виходити звідти за бажанням. Уникайте кімнат, де коти можуть проникнути під великі предмети меблів, наприклад, ліжка, де ви не можете підійти до них, погладити, пограти з ними або запропонувати ласощі. Це важливо, якщо кішка полохлива.

Час їсти

Коти люблять обідати в спокої, трохи далі від місць з інтенсивним рухом людей і, що важливіше, якомога далі від свого лотка. Спробуйте поставити їхню миску з їжею біля стіни на кухні або під столом. Інший варіант – розташувати їжу на кухонному столі, якщо ви робите це, просто переконайтеся, що ви можете зберегти це безпечно та гігієнічно для вас і вашого кошеняти. Життєво важливо тримати людську їжу поза досяжністю тварини, особливо будь-яку їжу, яка може бути особливо шкідливої для вашої кішки. І переконайтеся, що вибираєте місце, яке вам легко чистити, оскільки там часто виливатиметься рідина.

Котячий туалет

Знайдіть чисте місце, щоб поставити лоток. Його слід ретельно очищати. А в каталогі Petslike ви знайдете ідеальний наповнювач, який вбере усі неприємні запахи.

Памʼятайте, якщо у кішки немає постійно чистого лотка, то вона може шукати інші місця у квартирі. Особливо коли у колишніх орендарів були домашні тварини, які мітять там свою територію. Тому тримайте під рукою пляшку з розпилювачем із сумішшю води та оцту, щоб за потреби очистити ці плями. 

Сон

Ваше кошеня, швидше за все, захоче спати на вашому ліжку, але якщо ви хочете, щоб у нього було власне місце для сну, виберіть ліжко для тварин із гнучкими стінками. Таким чином, його можна розмістити в невеликому просторі, наприклад, у шафі, під ліжком або в порожньому кубику на книжковій полиці. Коти люблять згортатися калачиком і ховатися у несподіваних місцях, де ніхто не заважатиме. Ви можете заощадити на площі, водночас створивши для свого кота затишне місце для відпочинку.

Котячі дряпки

Котячі дряпки обов’язкові для котів, які живуть у квартирі. Посипте трохи котячої м’яти там, де ви хочете, щоб вона подряпала, і вона з радістю використає її замість ваших килимів, штор і меблів.

Іграшки

Вікно — це як телевізор для котів, із годинами програм про людей, птахів і звуки, які цілий день стимулюють їхні мисливські інстинкти. Це означає, що дуже важливо, щоб ваше підвіконня було зручним для кошенят.

Котам також потрібні іграшки, щоб зайняти їхній активний розум, і це особливо стосується домашніх котів. У котів, які живуть на вулиці, є багато чого, щоб досліджувати. Однак кімнатним котам необхідні іграшки, щоб підтримувати свій розум активним. Кіт може відчувати себе пригніченим, якщо його не розважати.

Вдало використовуючи простір, який у вас є, ви зможете комфортно доглядати за своїм новим пухнастим членом сім’ї, і йому у вас буде затишно.


Залишити коментар