Пн. 29 Квітня 2024

Протести поляків на кордоні можуть тривати до 8 березня

18 грудня, о 15:00 за київським часом, польські перевізники планують розпочати нову акцію протесту на під’їзді до кордону з Україною біля м. Дорогуськ. Про це 17 грудня заявив один із організаторів акції Павел Озигал, повідомляє RFM24.

«Протест може тривати до 8 березня», – зауважив він.

При цьому, за словами ще одного організатора блокування найбільшого пункту пропуску на кордоні Польщі з Україною, Рафи Меклера, до протесту разом з автоперевізниками приєднається об’єднання польських аграріїв «Об’єднане село».

Серед оновлених вимог протестувальників – негайна виплата компенсацій польським виробникам кукурудзи та прямих субсидій усім агровиробникам, заборона імпорту цукру з України, збереження компенсації акцизу на паливо.

«Незважаючи на заборону імпорту зернових з України, що діє вже багато місяців, на польському ринку склалася «трагічна ситуація», яка зумовлена неконтрольованим припливом зерна з України. Внутрішній урожай 2023 року перспективи не покращив, а системні рішення щодо захисту польського ринку не впроваджуються», – написав Р. Меклер у мережі Х.


Залишити коментар