Пн. 29 Квітня 2024

О котрій годині треба вечеряти, щоб не захворіти

Вчені з’ясували, о котрій годині треба вечеряти, щоб не отримати серйозні проблеми зі здоров’ям.

У людей, які їдять після 21:00, підвищується ризик інсульту і серцевого нападу, свідчить дослідження, проведене вченими з університету Сорбонна у французькому місті Париж.

У журналі Nature Communications опубліковано дослідження, яке тривало сім років, і в ньому взяли участь 100 тисяч осіб. Кожен з учасників дослідження відстежував час вечері, а вчені слідкували, як воно впливало на ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Протягом семи років третина людей їли після 21:00, а ще третина – вечеряли до 20 годин. За відомостями вчених, за час, який тривало дослідження, у 2 тис. осіб виникли проблеми з серцево-судинною системою, в тому числі інсульт і серцевий напад.

Вчені підкреслили, що у тих, хто їв після 21 години, ймовірність інсульту зросла на 28%. Дослідники з’ясували, що через пізнє перетравлення їжі підвищується кров’яний тиск і рівень цукру в крові. Вищий артеріальний тиск ввечері може з часом призвести до пошкодження кровоносних судин, через що ризик інсульту чи серцевого нападу зростає.

Доктор Дана Коен вже пояснила, коли правильно вечеряти. Спеціаліст сказала, що ідеальний час для останнього прийому їжі – 17-19 годин.


Залишити коментар