Вт. 30 Квітня 2024

Криптовалюта та актуальні показники: як відстежити ймовірні зміни курсу?

Криптовалюта – це цифровий актив, який використовує криптографію для забезпечення безпечних транзакцій та контролю створення нових одиниць. Сьогодні біржа криптовалюти дає змогу не лише придбати чи продати цифрові монети, а й побудувати торгову стратегію, враховуючи особливості крипторинку та власної торгової поведінки.

Фактори зміни ціни на біржі криптовалюти

На вартості цифрових активів відображається широкий перелік характеристик. Частіше всього, фактори впливають комплексно, тому закономірність можна відстежити у взаємозв’язку між ними. Ключові особливості, які треба аналізувати під час трейдингу на сайтах для криптовалют:

  • Попит та пропозиція. Як і з будь-яким іншим активом, ціна цифрової монети може змінюватися в залежності від того, як багато людей бажають купити чи продати конкретну криптовалюту у визначений проміжок часу.
  • Новини та події. Оголошення про нові технологічні розробки, регулятивні нововведення, прийняття окремих цифрових активів у бізнесі або падіння довіри можуть вплинути на ціни.
  • Технічні фактори. Такі аспекти як швидкість транзакцій, масштабованість, безпека мережі також впливають на вартість цифрових монет на сайті крипто.
  • Ринкова психологія. Емоції та поведінка інвесторів можуть також відображатись на котируваннях. Наприклад, паніка серед інвесторів може спричинити різкий спад вартості. Такий підхід «кити» криптовалютного ринку також використовують для спекуляції, коли хочуть розвернути ціни та дії трейдерів у свій бік.

Передбачення курсу під час трейдингу криптовалют на сайтах – ключова задача, виконання якої ґрунтується на комплексному аналізі ринку та технічному дослідженні. Але зверніть увагу, що точно прогнозувати вартість цифрових активів досить складно, проте можна виявити ціновий тренд криптовалют на сайті.

Де краще за все контролювати зміну вартості криптовалюти?

Контролювати курс криптовалют можна різними методами, серед яких популярними залишаються наступні підходи:

  • CoinMarketCap та CoinGecko. Ці сайти пропонують загальні відомості про ціни, обсяги торгів та інші параметри для багатьох цифрових монет на різних біржах крипто.
  • Торгові платформи. Ліквідні криптобіржі пропонують власні графіки цін, де можна відстежувати зміни вартості криптовалют. Доступ до аналітики необмежений, і часто дані змінюються в режимі реального часу.
  • Додатки. Для контролю вартості також можна використовувати різнопланові додатки, такі як, наприклад, TradingView.

Додатковими джерелами інформації можуть стати сервіси, де публікуються дані про всі новини з криптосвіту. До таких джерел можна віднести блоги, наприклад, WhiteBIT Blog від однієї з найбільших криптобірж в Європі – WhiteBIT. Зверніть увагу на те, що варто оперувати ринковим курсом, який надають біржі, де ви торгуєте. Крипто-обмінники у цьому випадку будуть надавати неточні дані про цінові зміни.


Залишити коментар