Секрет ідеального холодцю
Холодець – досить непроста в приготуванні страва. Навіть у досвідчених господинь іноді холодець виходить каламутним, а його смак – прісним. А вся справа в помилках, допущених на різних стадіях приготування.
Замочіть попередньо м’ясо
Підготовлене для холодцю м’ясо має перебувати в холодній воді 4 – 6 годин. Так із нього вийде все непотрібне, і поверхня м’яса стане м’якшою.
Замініть воду
Першу порцію води слід злити відразу ж після того, як вона почала кипіти. Після цього м’ясо потрібно промити, залити чистою водою і знову поставити каструлю на плиту.
Зробіть слабкий вогонь
Не можна допускати того, щоб бульйон у каструлі постійно вирував. Холодець варитися тільки на слабкому вогні. Тривалість варіння холодцю має становити не менше 5 годин.
Додайте сіль вчасно
Солити страву потрібно не на початку, а в середині процесу її приготування. Додати сіль бажано за кілька годин до завершення варіння.
Процідіть бульйон
Бульйон слід обов’язково пропустити через кілька шарів марлі. І тільки після цього можна розливати холодець по тарілках.
Залишити коментар