Пн. 29 Квітня 2024

Два спиртові заводи готують для приватизації

Уряд вніс зміни до нормативних актів, необхідних для подальшої приватизації єдиних майнових комплексів державних підприємств «Ічнянський спиртовий завод» та «Червоненський завод продтоварів».

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Згідно з рішенням, прийнятим на засіданні Кабінету Міністрів України 12 грудня 2023 року, Фонд державного майна України отримав підстави припинити реорганізацію цих заводів та можливість їх приватизувати. Відповідно, кошти з їх продажу надійдуть до державного бюджету України», — говориться у повідомленні.

У міністерстві уточнили, що «Ічнянський спиртовий завод» — підприємство харчової промисловості в м. Ічня Чернігівської області — у січні 2003 року отримав дозвіл розпочати виробництво високооктанових оксигеновмісних добавок до бензину. Також завод виробляв етиловий спирт (зокрема, спирт-ректифікат, спирт «Екстра», спирт «Люкс» і технічний спирт), а також ізоаміловий спирт для потреб хімічної промисловості, барду, лікеро-горілчані вироби. Знаходиться в стані припинення юридичної особи. У 2014 році вже не функціонував.

«Червоненський завод продовольчих товарів» розташований у с. Червоне Житомирської області. Спроможний виробляти органічні розчинники, скломийні рідини на основі технології спиртового виробництва, а також спирт, лікеро-горілчані вироби, лікери, морси, наливки, соки. Як сировина використовується меляса (патока), відходи переробки цукрового буряку, можливе використання зерна. Знаходиться в стані припинення юридичної особи.


Залишити коментар