Пн. 29 Квітня 2024

Ціна на електроенергію з нового року зміниться

У новинах від Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) прозвучала інформація про зміну тарифів на послуги, що планується, “Укренерго” на 2024 рік.

Про це повідомляє kyiv.znaj.ua.

Ця подія стала предметом обговорення не лише у вузьких енергетичних колах, а й серед українців, оскільки безпосередньо стосується їхніх кишень та комфорту.

Так, у Національній комісії повідомляють, що з 1 січня 2024 року тарифи на послуги передачі електроенергії у “Укренерго” виростуть на 9%. Це означає, що вартість передачі електрики підніметься до 528,57 грн/МВт-год. А ще тариф на диспетчерське управління збільшиться на 9,5%, досягнувши 104,57 грн/МВт-год.

Особливо цікава зміна торкнеться “зеленої” електрометалургії: там чекають на збільшення пільгового тарифу на передачу електроенергії для підприємств на 74%, що переведе його з 209,42 грн/МВт-год до 364,70 грн/МВт-ч. Подібні кроки намагаються підтримати виробництво, яке приділяє особливу увагу екологічній складовій.

Це рішення викликало вельми різноманітні реакції: від гарячих суперечок щодо тарифів до обговорення, як це позначиться на кожному з нас. Все ж таки, енергетична індустрія країни продовжує свій розвиток і намагається стати більш стабільною і просунутою.


Залишити коментар