Пн. 29 Квітня 2024

Американські технологи в січні представлять унікальний йогурт

Чиказький харчовий технологічний стартап Nature’s Fynd у січні представить перші у світі йогурти на основі грибків. Інноваційні йогурти Nature’s Fynd будуть представлені у трьох смаках: ваніль, полуниця та персик.

Доступні в одноразових контейнерах об’ємом 150 грамів, вони містять 8 г білка, 8-9 г загального цукру та 4 г клітковини, проти 6,6 г білка, 19 г цукру та нульової кількості клітковини для знежиреного фруктового йогурту на молочній основі, пише newfood.media.

Йогурти містять живі культури, мають незамінні амінокислоти та сприятливі профілі травлення, а також не включають поширених алергенів, таких як соя, горіхи чи глютен.

Інгредієнт народився в результаті дослідження, проведеного для NASA щодо штаму грибка, знайденого в гейзерах Єллоустонського національного парку, під назвою Fusarium strain flavolapis.

Щоб стати їжею, природній організм включається у ферментацію біомаси у запатентованій рідинно-повітряній системі.

Що також унікально, Nature’s Fynd вирощує біомасу на рідкій поверхні, а не занурює її в рідину або вирощує на твердій речовині.

 


Залишити коментар