Нд. 28 Квітня 2024

За зрубану ялинку загрожує 52 тис. грн штрафу

Українці вже активно готуються до Нового року і багато хто вже придбав собі живу ялинку. Також посилився контроль правоохоронців за порушниками, які можуть спробувати зрубати ялинку незаконно. Нагадаємо, що за таке порушення громадянам загрожує покарання. Розмір штрафу залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження.

Про це повідомляє economics.today.ua.

За зруб хвойного дерева українцям загрожує штраф до 52 тисяч гривень, а у разі масштабної вирубки – ув’язнення.

За незаконний зруб ялинки у лісах громадянам загрожує покарання від 759 до 3432 гривень; у межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень; у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 11 495 до 52 311 гривень.

Якщо правоохоронці виявлять, що порушник займався масовою вирубкою хвойних дерев, йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 7 років.

Купуючи ялинку на ринку, обов’язково потрібно перевіряти легальність реалізаторів та запитувати у них відповідні документи на рослини. Також врахуйте під час покупки, що на офіційно заготовлених деревах мають бути бирки та штрих-коди, за якими можна самостійно перевірити їх місце вирубки.


Залишити коментар