Які рослини можна висівати на розсаду в грудні

Йдеться не про висадку у відкритий ґрунт у грудні, а на розсаду. Саме ранній посів насіння допоможе забезпечити тривале цвітіння та легке приживання. Які ж декоративні рослини можна посіяти у грудні на розсаду?

Висаджувати на розсаду вже у грудні потрібно рослини, які проростають повільніше за інші. Зазвичай період від посіву до початку цвітіння у них займає від 150 до 230 днів.

У грудні фахівці радять висівати на розсаду еустому, петунію, віолу, вербену, сальвію та лобелію. Також перший місяць зими – сприятливий час для висадки на розсаду астильби, хости, бегонії, лаванди, пеларгонії, дельфініуму, примули, гайлардії, дзвіночка карпатського та гвоздики Шабо.

Такий ранній посів на розсаду дасть декоративним рослинам сил на довге цвітіння, а багаторічникам – можливість швидко прижитися та піти у зріст. Щоб розсада добре росла, потрібно дотримуватись правил агротехніки. Так, всі ці рослини дуже вимогливі до умов проростання.

Потрібно подбати, щоб не було перепадів температур, а також забезпечити належну кількість світла, інакше сходи можуть просто загинути.

Список робіт на городі та в саду у грудні


Залишити коментар