Пн. 29 Квітня 2024

Угорські імбирні пряники “Мезешкалач”

Таке тісто для імбирних пряників готують заздалегідь та витримують сім днів у холодильнику. Але можна так довго не чекати: залишити на ніч, а зранку пекти! Пряники дуже смачні й ароматні!

Інгредієнти:

700 г борошна 200 г меду (краще темного), 250 г цукрової пудри, 1 ст. ложка соди, 50 г масла, 3-4 яйця. А також 2,5-3 ч. ложки суміші прянощів для пряників (кориця, кардамон, імбир, мускатний горіх, гвоздика). Можна додати цедру апельсина.

Спосіб приготування:

В одній посудині змішати яйця з цукровою пудрою і прянощами. В іншій – розтопити мед з вершковим маслом, суміш прогріти, але не доводити до кипіння, додати соду перемішати. Змішати вміст обох мисок і поступово додавати просіяне борошно (може піти менше чи більше).

Щоб пряники були темніші, можна додати до тіста 1. ст. ложку какао. Якщо у вас темний мед, можна не додавати.
Замісити тісто. Воно не повинно бути щільним, має бути трішки липким і в’язким. Борошна краще дати менше, адже коли тісто відпочине, то стане щільніше.

Замісити тісто і залишити його в герметичному посуді на ніч за кімнатної температури. Якщо залишаєте на більше днів, то витримувати в холодильнику, а перед випіканням вийняти на ніч зігрітися за кімнатної температури.

Розкачати тісто товщиною 3-4 мм, при випіканні тісто ще підросте. Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів 8 хв. З порції виходить 35-40 пряників.

Королівська глазур для декору імбирних пряників
1 білок, 200 г цукрової пудри, 0,5 ч. ложки соку лимона.

Білок збити з цукровою пудрою міксером або віничком, додати сік лимона. Для заливки пряників розвести водою, додаючи по кілька крапель, довести до потрібної консистенції.

Контур пряника потрібно робити густою глазур’ю. Якщо глазур надто рідка – додати пудру, якщо густа – водичку.


Залишити коментар