У портовому місті Румунії облаштують стоянку для української агропродукції

У березні наступного року в румунському порті Констанца планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції. Домовленість про це було досягнуто в Румунії на зустрічі щодо збільшення експортної спроможності українських портів Дунаю, повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко.

«Організацію якірних стоянок ми обговорювали з румунськими колегами ще у вересні. Наразі завдяки відкриттю портів Одеси потік агропродукції через Придунав’я зменшився, проте питання не втратило актуальності. В будь-який момент з «резервного» напрямку аграрного експорту Дунай може знову перетворитись на основний», – зазначив фахівець.

Як додав Д. Москаленко, протягом січня-лютого 2024 р. румунська сторона пообіцяла провести тендер та напрацювати нормативну базу, щоб уже в березні ввести стоянку в експлуатацію. Також він висловив сподівання, що умови використання стоянки будуть «ринковими та прозорими», – підкреслив керівник УДП.

«Ще одна важлива новина – онлайн-черга на обробку барж у Констанці, що має додати нашій роботі більшої прогнозованості. На обидва рішення очікували вже давно. Простої барж у Констанці – це додаткові витрати для власників вантажу і катастрофічна втрата ефективності використання флоту», – підкреслив керівник УДП.


Залишити коментар