Польські фермери якнайшвидше хочуть продати яблука

Деякі польські експортери вже продали всі свої запаси яблук на сезон.

Про це розповів власник польського експортера яблук Sarafruit Мохамед Мараван, пише FreshPlaza.

Він зазначив, що на початку польського яблучного сезону був великий попит, однак високі ціни і невеликі обсяги яблука хорошої якості сповільнили його.

«Наші запаси яблук розійшлися близько місяця тому. Наш досвід навчив нас ніколи не тримати продукцію в холодильних камерах, чекаючи на підвищення цін, щоб заробити на кілька центів більше. Для нас набагато важливіше одразу відправляти якісні яблука нашим клієнтам. Таким чином, ми уникаємо будь-яких проблем з якістю під час транспортування, які можуть статися після тривалого зберігання яблук у холодильній камері», — пояснив фахівець.

Він зауважив, що цього року продажі перед Різдвом не такі активні, як зазвичай. «Польські яблука більше не є конкурентоспроможними на зовнішніх ринках. Ціна висока, а польський злотий сильний.

Клієнти починають шукати альтернативні країни для купівлі яблук з привабливими цінами. Ми знаємо, що Туреччина, Сербія, Україна, Молдова та Болгарія почали виробляти яблука дійсно хорошої якості за розумною ціною, що робить їх привабливими для клієнтів», — додав Мохамед Мараван.

За його словами, оскільки ціни високі, а яблука складно знайти, покупці зараз шукають альтернативні ринки для імпорту, наприклад, з Туреччини та Сербії.


Залишити коментар