Шоколадний фондан приготувати вдома легко

Смачний шоколадний десерт — це якраз про нього. Шоколадний фондан не складно готувати. Головне  — з душею, тоді ваші старання будуть винагороджені.

Інгредієнти:

85 грамів гіркого подрібненого шоколаду (70-74% какао) – приблизно ½ склянки

3 столові ложки вершкового масла, нарізаного кубиками

3 столові ложки цукру

1 велике яйце

1 великий жовток

½ чайної ложки екстракту ванілі

⅛ чайної ложки солі

2 столові ложки борошна

цукрова пудра (за бажанням)

Спосіб приготування:

Крок 1

Розігрійте духовку до 220°C і змастіть вершковим маслом форму.

Крок 2

Змішайте шоколад і 3 столові ложки вершкового масла в термостійкій мисці, поставленій над каструлею з киплячою водою.

Варіть суміш, періодично помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції.

Або ж помістіть масу в миску (не використовуйте металевий посуд) та поставте в мікрохвильову піч на 30-секундні режими, помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції, приблизно 1 хвилину.

Зніміть з вогню і відставте суміш в сторону.

Крок 3

У середній мисці змішайте 3 столові ложки цукру, яйце, жовток, ваніль і сіль.

Інтенсивно збивайте, поки суміш не стане густою та пінистою, приблизно 2 хвилини.

Просійте борошно до однорідної маси.

Крок 4

Лопаткою додайте шоколад до яєчної суміші та обережно перемішуйте до однорідної консистенції.

Крок 5

Вилийте суміш у форму для випікання. Випікати 12-14 хвилин або поки краї не схопляться і не піднімуться, але середина все ще буде м’якою при легкому натисканні.

Ви також можете накрити тісто і поставити його в холодильник на добу наперед. Додайте додатково хвилину або 2 до часу випікання, якщо випікаєте пиріг прямо з холодильника.

Крок 6

За допомогою лопатки або маленького ножа звільніть краї пирога від форми. Поставте тарілку на форму та обережно переверніть теплий пиріг.

Посипте десерт цукровою пудрою і подавайте з морозивом або збитими вершками.


Залишити коментар