Єгипет збільшив експорт екзотичних фруктів

За поточний рік експортери манго і гуави з Єгипту зможуть істотно поліпшити свої позиції на ринку Євросоюзу.

Про це пише EastFruit.

Уже за наявними даними за перші 9 місяців 2023 року імпорт єгипетських манго і гуави до країн ЄС перевищує результат усього попереднього року, а з 2018 року обсяг поставок з Єгипту в цьому напрямку щонайменше потроїться.

За період із січня по вересень 2023 року з Єгипту до країн ЄС було ввезено майже півтори тисячі тонн манго та гуави. Це вже є рекордним обсягом поставок, оскільки за весь 2022 рік їхній показник лише ненабагато перевищував 1,3 тис. тонн. З огляду на те, що сезон активного експорту цієї продукції триває до кінця листопада, підсумковий результат поточного року буде ще більш значним.

У 2023 році першість з імпорту єгипетських манго і гуави поки що утримує Іспанія, яка до цього практично цю продукцію не імпортувала. Цього ж року обсяг поставок з Єгипту на іспанський ринок уже склав близько 300 тонн. Серед інших ключових країн-імпортерів з ЄС залишилися традиційні Італія, Німеччина, Франція, Нідерланди та Греція. Зазначимо, що їхня сукупна з Іспанією частка в імпорті манго та гуави з Єгипту склала близько 94% за січень-вересень 2023 року.


Залишити коментар