Державну підтримку агровиробників продовжать у 2024 році

У наступному році продовжать діяти програми державної підтримки агровиробників. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«У 2024 році продовжить функціонування урядова грантова програма єРобота для розвитку садівництва, виноградарства та ягідництва, тепличного господарства та переробки. Також в аграріїв залишиться можливість брати пільгові гривневі кредити в межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Під це на наступний рік закладено компенсацію в розмірі 18 млрд грн», – сказав Тарас Висоцький.

Крім того, він додав, що наступного року відновиться робота бюджетної програми часткової компенсації аграріям за купівлю вітчизняної сільськогосподарської техніки.

Також посадовець наголосив, що українським агровиробникам потрібно прагнути відповідати нормам ЄС щодо якості та безпечності продукції.

«В України єдиний незворотний шлях – це членство в Європейському Союзі. Для того, щоб у нас був спільний ринок та вільний доступ для товарів, наша продукція має відповідати всім необхідним вимогам ЄС», – резюмував Тарас Висоцький.


Залишити коментар