Майонез з цитрусовими волокнами представили на виставці у Лондоні

Компанія KaTech на виставці Plant Based World Expo Europe у Лондоні представила ряд альтернативних концепцій морепродуктів, м’яса та молочних продуктів, виготовлених із використанням інноваційних стабілізаторів і емульгаторів.

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок та молочних консервів. А пізніше розширилась на інші категорії, пише  newfood.media.

Сіріл Каррат, генеральний менеджер KaTech, пояснює, що безліч продуктів формується шляхом поєднання різних типів категорій сировини. Це — білки, емульгатори, крохмалі, гідроколоїди та різні агенти та волокна. Проте не всі знають, як об’єднати всі ці елементи, щоб створити бажану і стабільну текстуру.

«Ми вивчаємо всі доступні текстури. У нас є два пілотних заводи й велика команда розробників. Вони розуміють сильні сторони та обмеження різного типу сировини, і розроблюють рішення, які просять клієнти», — говорить Каррат.

KaTech уже напрацювала рослинні альтернативи молока та сиру, пізніше з’явився аналог рослинного м’яса – курятина без поширеної метилцелюлози.

«Ми вдосконалювали ці рішення роками», — говорить менеджер.

Цього року компанія представила рослинні заправки та майонез. Загалом же асортимент KaTech може наповнити рослинними інгредієнтами весь сендвіч – з креветками, куркою чи яйцем.

Каррат зазначає, що рослинний майонез стійкий до ферментів, має чисту етикетку та містить цитрусові волокна. Наприклад, якщо його використовувати в салаті з капусти, фермент із сирих овочів не пошкодить майонез, і він збереже свої властивості.

Секрет технології створення рослинних продуктів KaTech – це збагачення білком. Саме «за допомогою білка можна створити текстуру», зазначили в компанії.

 


Залишити коментар