Ціни на картоплю стрімко зростають

Українські виробники картоплі продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Чергове зростання цін у цьому сегменті оператори ринку пояснюють підвищеним попитом оптових компаній і роздрібних мереж, які продовжують закуповувати картоплю для тривалого зберігання.

Так, тільки з початку поточного тижня картопля зросла в ціні до 10-14 грн/кг ($0,27-0,38/кг). Що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами, самих виробників, підвищувати ціни в даному сегменті їм дає змогу не тільки високий попит, а й скорочення пропозиції даної продукції з дрібних господарств населення, оскільки через погіршення погодних умов більшість виробників не має можливості відвантажувати свою продукцію на ринок.

Зазначимо, що сьогодні картопля в Україні вже коштує в середньому у 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, у зв’язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери робитимуть спроби вкотре підвищити ціни в цьому сегменті.


Залишити коментар