Нд. 28 Квітня 2024

У ФДМУ розповіли, коли стартують аукціони з оренди державних сільгоспземель

В Україні активно відбувається процес малої приватизації об’єктів, а найближчим часом стартує «велика приватизація», об’єкти якої пропонуватимуть зі стартовою вартістю від 250 млн грн.

Про це розповів голова Фонду державного майна України Віталій Коваль під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI) Ніколасом Дунаїсом, говориться у повідомленні ФДМУ.

Зазначається, що метою зустрічі стало обговорення потенційних інвестицій в Україну.

«Велика приватизація, запланована на 2024 рік, передбачає виставлення на ринок таких активів як «Одеський припортовий завод», «Центренерго», Об’єднана гірничо-хімічна компанія, «Українські енергетичні машини», «Електроважмаш» та «Сумихімпром», — говориться у повідомленні відомства.

Також у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності.

«Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес ренти — прозорим. Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави», — зазначив голова ФДМУ.

Віталій Коваль підсумував, що фонд відкритий для рішучих інвесторів. Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну. Адже є висока виробнича маржинальність, яка перевищує показники інших європейських країн. А це передбачає очікуване зростання цін на активи після успішної реалізації процесу приватизації та, відповідно, нові кошти в державний бюджет.


Залишити коментар