Вт. 30 Квітня 2024

Стало відомо на скільки здорожчало молоко

На кінець листопада молоко-сировина в Україні в середньому подорожчала на 56 коп. – до 13,92 грн/кг (без ПДВ). Закупівельні ціни зростають через брак молока-сировини на внутрішньому ринку та активізації попиту на сировину з боку виробників свіжої молочної продукції та сироварів, які орієнтуються на закриття потреб внутрішнього ринку.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Так, середня закупівельна ціна молока екстраґатунку на 25 листопада сягнула 14,3 грн/кг, що на 73 коп. більше, ніж місяць тому. Діапазон цін на цей ґатунок у господарствах варіюється від 13,8 до 14,8 грн/кг.

Вищий ґатунок молока в середньому коштує 14,3 грн/кг, додавши за останній місяць 73 коп. Ціни на сировину цього ґатунку коливаються від 13,8 до 14,8 грн/кг без ПДВ. Нижня межа цінового діапазону виросла на 67 коп., а верхня – на 80 коп.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,15 грн/кг – +23 коп. до результатів попереднього моніторингу. Мінімальна ціна в господарствах склала 12,8 грн/кг, а максимальна – 13,5 грн/кг.

У найближчий перспективі стримувати підвищення цін на молоко-сировину може страйк польських перевізників на кордоні, в результаті чого певні надлишки молочної продукції залишаться в Україні.


Залишити коментар