Як потрібно зберігати картоплю, щоб вона не проростала всю зиму

Мало виростити гарну картоплю на городі. Її ще потрібно правильно зберегти, щоб вона довго залишалася свіжою і смачною. Добре зберегти картоплю допоможуть правильно обрані “сусіди”.

Наприклад, присутність поруч буряка запобіжить гниттю овоча завдяки всмоктуванню зайвої вологи. Раніше ми писали, як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до весни. Добрими сусідами картоплі стануть і яблука. Вони захистять плоди від зморщування і проростання. Також прорости картоплі завадять лимон і м’ята, розташовані неподалік, пише телеграм-канал “СОДа”.

Однак вкрай невдалим буде сусідство картоплі з цибулею і часником, які якраз стимулюють проростання. Щоб зберегти врожай картоплі в гарному стані потрібно:

  • Регулярно перевіряти його і прибирати будь-які “підозрілі” плоди.
  • Грамотно забезпечити вентиляцію в сховищі, щоб уникнути конденсації вологи.
  • Періодично провітрювати сховище, щоб уникнути перегріву. Температура повітря у сховищі має бути близько 2 – 4 ⁰С, а вологість – на рівні 80 – 90 відсотків.

Щоб додатково захистити картоплю, можна покрити її соломою, стружкою, торфом або мішковиною. Також для цього може бути використане лушпиння цибулі. 

На Кіровоградщині ветеран вирощує хризантеми і допомагає військовим


Залишити коментар