Пн. 29 Квітня 2024

Українські компанії можуть отримати грант на харчові інновації

Грантовий конкурс від DRG4Food “Підвищення довіри, прозорості та відповідальності в харчовій системі за допомогою цифрових рішень” дає змогу українским компанія отримати фінансування на харчові інновації.  Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних рішень на основі даних у харчовому секторі.

УВАГА ПРОЄКТУ ЗОСЕРЕДЖЕНА НА СТИМУЛЮВАННІ ІННОВАЦІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ЦИФРОВИХ ДАНИХ

У конкурсі можуть взяти участь міждисциплінарні консорціуми, що складаються з 2-3 організацій, включаючи стартапи, дослідницькі організації, університети, користувачів у харчовому секторі.

Консорціуми повинні продемонструвати здатність розробляти керовані даними рішення, узгоджені з цілями цифрової відповідальності, і активно взаємодіяти з кінцевими користувачами для формування технічних вимог і вдосконалення пілотної діяльності.

DRG4FOOD ПІДТРИМАЄ ПРОЕКТИ, РОЗРОБЛЕНІ КОНСОРЦІУМОМ, ЩО СКЛАДАЄТЬСЯ З 2-3 ПАРТНЕРІВ

Це можуть бути кілька мікро-, малих та середніх підприємств, у тому числі стартапів, що розробляють керовані даними рішення у сферах відстеження харчових продуктів, цільового харчування та вибору їжі споживачами.

Також брати участь можуть дослідницько-технологічні організації, університети та інші некомерційні дослідницькі організації, які працюють над розвитком найсучасніших технологій.

Бюджет на експеримент коливатиметься від 150 тис. євро до 300 тис. євро.

Пропозиції мають відповідати критеріям рівня технологічної готовності (TRL). Рівень TRL на момент подання повинен бути мінімум 4 або 5, а запропонована технологія повинна мати потенціал для просування до TRL 7.

“Наша команда експертів працюватиме з кожним пілотним проектом окремо, щоб створити рішення світового рівня та залучити венчурні інвестиції”, – говорять організатори.

Подача заявок триває з 9 жовтня по 11 грудня 2023 р. З 12 грудня 2023 року по 15 березня 2024-го буде проходити оцінка, відбір і укладання контрактів.

Старт реалізації програми заплановано на квітень 2024 року.

Мандарини до Хелловіну: незвичний сорт цитрусових вивели в Іспанії


Залишити коментар