Пн. 29 Квітня 2024

У селищі на Хмельниччині створили пожежну команду з добровольців

Вогнеборці із Сахкаменю тепер будуть обслуговувати не тільки своє селище, а й додатково п’ять сіл громади.

У селищі Сахкамінь, що на Кам’янеччині, до своїх обов’язків приступила новостворена місцева пожежна команда. У ній разом працюють як представники місцевої пожежної охорони, так і добровольці.Як йдеться у повідомленні пресслужби обласної ДСНС, проєкт вдалося втілити за ініціативи ДСНС Хмельниччини та зусиллями і фінансуванням місцевої влади. Проте головним чинником все ж таки була активна позиція жителів Гуменецької сільської тергромади.

Очолив команду місцевої пожежної охорони рятувальник на пенсії – Іван Височанський. Чоловік говорить, що не зміг бути осторонь, коли справа стосувалася порятунку життя та майна мешканців його рідної громади.

Охочих стати вогнеборцями у добровільній пожежній команді було досить багато: команду сформували з найкращих. Тепер вогнеборці будуть обслуговувати найближчі п’ять сіл громади. Сахкамінь – одне з 23 сіл великої громади з 12-тисячним населенням у Кам’янець-Подільському районі, тому наявність додаткової пожежної команди, яка знаходиться поруч і швидко може доїхати на місце виклику, дозволить якісніше рятувати людське майно та надавати необхідну допомогу.

В Україні запрацювало 40 пунктів прийому жолудів


Залишити коментар