Пн. 29 Квітня 2024

Тарифи на комуналку з 1 листопада

Як зміняться ціни на послуги ЖКГ у листопаді 2023 року. Скільки коштуватиме газ, опалення та гаряча вода в Україні в осінньо-зимовий період.

У листопаді змін у вартості комунальних послуг не передбачається. Однак, багато аналітиків вважають, що наступного року тарифи

Тарифи на комунальні послуги до кінця 2023 року

Вартість електрики залишиться для українців незмінною з червневого підвищення. Наразі всі українські споживачі платять 2,64 грн за кВт/год. За даними Міністерства енергетики така вартість електроенергії збережеться до кінця опалювального сезону.

Українці, у яких встановлено двозонні лічильники, можуть заощадити, заплативши за світло, спожите вночі 1,32 грн за кВт/год.

Вартість водопостачання та водовідведення поки що не змінювали, тобто з початку місяця українці за ці послуги платитимуть так само, як і в жовтні.

Тариф на газ також залишився незмінним, але доставка газу коштуватиме менше. А отже, у листопаді вартість газу буде 7,96 грн за м³. Вартість доставки для деяких споживачів зменшиться через те, що тепер ураховується тільки те газове обладнання побутових споживачів, яке функціонує і не є опломбованим.

Як можуть підняти тарифи у 2024 році

Очікується, що наступного року можуть встановити таку вартість комунальних послуг:

  • електроенергія: 5 – 6 грн за за кВт/год.
  • газ: підніметься в ціні двічі: спершу до 11 – 13 грн, потім – до 15 грн за кубометр.
  • тепло та гаряча вода: можуть стати дорожчими на 30 – 50 відсотків у різних регіонах.

Проте на підвищення деяких тарифів діє мораторій під час воєнного стану і протягом півроку після того, як його знімуть. Тож вартість централізованого опалення, гарячого водопостачання та розподілу газу залишається незмінною до кінця війни.

Чоловік збудував “креативну” теплицю і тепер буде відповідати перед законом


Залишити коментар