Пн. 29 Квітня 2024

Завдяки експерименту на Миколаївщині збирають другий урожай

На Миколаївщині аграрії збирають другий урожай овочів, які вперше в промислових масштабах виростили під час експерименту щодо заміщення виведених з експлуатації земель Херсонщини.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив власник ТОВ “СП “ПАЕК” Юрій Кормишкін.

«Цього року наше підприємство вперше провело експеримент по вирощуванню другого в цьому сезоні урожаю овочів. Всього ними засіяли 28 гектарів. Це картопля, морква, буряк, кукурудза, броколі, кабачки тощо. Хочу зазначити, що якість овочів дуже хороша і вже зараз можна сказати, що експеримент вдався. Він вигідний і для нашої компанії, і для споживачів, які отримають більше хороших овочів», – сказав Кормишкін.

За його словами, урожайність картоплі та кукурудзи нічим не поступається першому збору. Моркву саме почали копати, але вона теж радує якістю та кількістю.

Овочі закладають в орендовані для цієї мети холодильники, бо своїх у підприємства поки що немає. Зокрема, там буде зберігатися 500 тонн моркви.

Усі овочі вирощені на поливних землях Вознесенського району: для цього використовували як крапельне зрошення, так і дощувальні машини.

Керівник компанії каже, що результати були б ще кращими, якби не перші заморозки до мінус 5 градусів 10-11 жовтня, які не дозволили повністю зібрати врожай огірків, кабачків та перцю. Натомість морква та буряк добре пережили мороз.

Загалом у господарства у нинішньому році овочами було зайнято 300 гектарів. У наступному сезоні планують збільшити цей показник до 2 тисяч гектарів. Це намагання максимально використати потенціал поливних земель і певною мірою компенсувати втрати аграрного потенціалу Херсонщини.


Залишити коментар