Пн. 29 Квітня 2024

У якій країні цибуля найдешевша

Найвищі ціни на цибулю зараз у країнах ЄС. EastFruit моніторить ціни лише на польському ринку, і ми бачимо, що цибуля в Польщі набагато дорожча, ніж у країнах Східної Європи, що не входять до ЄС, і в країнах Центральної Азії. Якщо дивитися на країни за межами ЄС, то оптові ціни на цибулю практично однакові в трьох країнах європейської частини: в Молдові, Україні та в Грузії і становлять $0,27-0,28 за кг.

Друга група – це країни Центральної Азії, де ціни також майже однакові і коливаються в межах $0,16-0,18 за кг. Це стосується таких країн, як Узбекистан, Таджикистан і Росія, пише Еast-fruit.

Найсуттєвіше оптові ціни на цибулю знизилися в Україні та Молдові. Також істотно подешевшала цибуля в Грузії та Польщі. А от у країнах Середньої Азії за рік ціни на цибулю знизилися найменше.

Зниження цін на цибулю зараз найбільше помітно на польському ринку. За останній місяць оптові ціни на цибулю тут знизилися на 10% і зниження цін на цибулю продовжується. В Україні за місяць цибуля подешевшала ще суттєвіше – на 18%, однак за останні три тижні ціни на ринку стабілізувалися в основному завдяки початку експорту цибулі до Польщі та інших країн ЄС.

 


Залишити коментар