Пн. 29 Квітня 2024

Сирно-гарбузовий пиріг “Зебра” – смакота з родзинкою

Гарбуз і сир – чудовий дует поєднаний у смачний пиріг. Його незвичний вигляд сподобається вам і вашим гостям. Гарбузово-сирний пиріг “Зебра” стане вашим улюбленим десертом. 

Інгредієнти:

Сирна маса:

400 г сиру домашнього

2 шт. яйця

3 ст. л. цукру

2-3 ст. л. сметани

3 ст.л. крохмалю

дрібка солі

Гарбузова маса:

500 г гарбуза

2 шт. яйця

3 ст. л. цукру

3 ст. л. крохмалю

дрібка солі

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити, дрібно нарізати. Покласти в баняк, залити водою, щоб вода лише прикривала гарбуз. Довести до кипіння та тушкувати до м’якості гарбуза. Злити воду. Або порізати на шматки (грубше, ніж на тушкування), загорнути гарбуз у фольгу, запікати в духовці при 180° приблизно 30 хв. Довше, але смачніше.
З готового гарбуза зробити пюре (найкраще блендером). Додати яйця, сіль, цукор та крохмаль. Перемішати та ще раз збити блендером (або перетерти у комбайні чи м’яосорубці, а можна, звичайно і вручну).

Викласти сир. Додати сіль, цукор, яйця, крохмаль та сметану. Сирну масу перемішати, а потім збити блендером (або на комбайні чи у м’ясорубці, чи просто ложкою).

Форми для випічки застелити пергаментом та змастити дно та боки олією. Починаючи з центру форми викладати столовою ложкою по черзі: сирну масу, зверху гарбузову масу, і знову сирну.

Таким чином викласти повністю обидві маси. Можна залишити трохи гарбузової маси та змастити верх запіканки. Тоді смужки буде видно вже при нарізанні.

Випікати 40-45 хвилин у розігрітій до 180° духовці.

 


Залишити коментар