Пн. 29 Квітня 2024

Швейцарські вчені створили рослинну качку

Planted, швейцарська компанія, яка створює смачні альтернативи рослинному м’ясу, а також здорові, екологічні та легкі у приготуванні, дебютувала з новим продуктом – рослинною качкою.

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини гороху, а також ріпакової олії. Жодної сої, глютену чи продуктів генної інженерії.

Рослинна качка також має у своєму складі лише зрозумілі прості інгредієнти –  соняшник, овес і горох, збагачений вітаміном B12. Такий замінник м’яса містить харчові волокна, а також усі дев’ять незамінних амінокислот.

У виробничому процесі компанія використовує чисті, якісні рослинні інгредієнти без добавок. Аби перетворити їх у “м’ясо”, Planted вдається до технологій екструзії  та ферментації.

Екструзія, за допомогою якої з 1960-х років виготовляють макарони, пластівці та закуски, виявилася особливо практичною у створенні рослинного м’яса. Цей процес, удосконалений з урахуванням сучасних знань, допомагає рослинним білкам, які зазвичай мають округлу форму на мікроскопічному рівні, перетворюватися на подовжені і волокнисті, подібні до м’язових волокон тварин.

Врешті, поєднання екструзії та ферментації дозволяє Planted виробляти рослинне м’ясо з покращеним смаком, текстурою, безпечністю та поживною цінністю.

Інноваційна рослинна качка Planted дебютувала в магазинах великої рітейл-мережі Tesco у Великої Британії. Продукт можна знайти у 350 торгових точках по всій країні.


Залишити коментар