Нд. 28 Квітня 2024

Фермери планують зменшити посіви гречки

На відміну від минулого сезону виробники круп не відчувають дефіциту сировини. Закупівельні ціни впали, особливо на гречку, тому фермери відмовляються від цієї культури.

Про це на виставці Anuga розповів директор «ЕКОР ТЗ» Володимир Діденко.

“Минулого року був ажіотаж на крупи. У нинішньому сезоні дефициту немає. Закупівельна ціна на гречку минулого року складала 25 тис./т, сьогодні — 9 тис./т. Тож фермери на наступний рік не сіятимуть гречку. Зазначу, що хоч ця культура не дуже вигідна зараз, але той, хто вміє її вирощувати, буде у плюсі. У нас є фермерські господарства, які з гектара збирають до 4 т гречки за середньої врожайності по Україні 1-2 т/га”,- розповів Володимир Діденко, директор «ЕКОР ТЗ».

Виробничі потужності підприємства по гречаній крупі складають 27 т готової продукції на добу, по інших крупах — близько 50 т на добу.

Сировину «ЕКОР ТЗ» закуповує переважно у місцевих фермерських господарств. Для зберігання є силос, що вміщує до 10 тис. т сировини. Це дає змогу працювати цілий рік.

«З фермерами співпрацюємо за різними схемами, зокрема і за давальницькою схемою, закуповуємо різні обсяги», — додав Володимир Діденко.


Залишити коментар