Пн. 29 Квітня 2024

Найкращі дні для посадки часнику у листопаді

Посадку часнику на зиму в більшості регіонів закінчують до кінця жовтня. Але в місцях, де довга й тепла осінь, можна сіяти часник і в листопаді, пише floristics.

Найкраще займатися посівом озимового часнику на спадному Місяці. Під час повного місяця, а також за день до нього і день по тому посадкою рослин займатися все ж таки небажано.

Сприятливі дні для садіння часнику у листопаді – це 3, 4, 12, 13, 14, 20, 23. Несприятливим днями є 1,2, 4, 5, 6, 7, 9,10.

Якщо у вашій місцевості справжні холоди наступають ближче до новорічного свята, то можна саджати озимий часник і в другій половині останнього місяця осені. Однак посадка на зростаючий Місяць не гарантує по весні дружних сходів і високої стійкості рослин до несприятливих факторів зовнішнього середовища в подальшому. Та й врожай може виявитися скромнішими і не таким якісним, яким міг би бути, якщо б ви посадили часник на спадному Місяці.

Не займайтеся посівом в день повні (19 листопада) і молодика (5 листопада), а також за добу до їх настання і в добу після.

Посів проводять, коли температура верхнього шару ґрунту опуститься до 10-12 ⁰C. Щоб часник успішно перезимував у землі, зубки повинні до настання заморозків відростити по 12-15 корінців довжиною не менше 5-6 см, на що зазвичай йде від місяця до півтора. Однак якщо встигнуть з’явитися зелені паростки, вони взимку загинуть. Врахуйте це при розрахунку термінів посадки.


Залишити коментар