Ікра без риби ноу-хау в Іспанії

Іспанська компанія Eurocaviar розробила кілька альтернатив ікрі, створюючи сфери Besphere, схожі на риб’ячу ікру, але без використання риби.

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та кодіум.

«Ми застосовуємо техніку сферифікації, щоб перетворити зелені вакаме, які вважаються у нас найпопулярнішими морськими водоростями, на сферичну “ікру”. Її можна використовувати в азійській кухні, суші, різних японських стравах або як начинку для салату», – розповідає Чарі Серрано Наварро, відповідальний за продажі та операції в Eurocaviar.

Компанія також створює сфери з морських водоростей кодіум, рідкісних морських рослин з Галісії, північно-західної Іспанії. Така ікра має глибший смак, пояснює Наварро, і забезпечує для компанії диверсифікацію.

«У нас є кілька проєктів у майбутньому, щоб постачати на переробку різні морські водорості з різних куточків світу. Ми будемо використовувати ту саму техніку для створення різних смакових профілів», – каже він.

Альтернативну ікру з вакаме та кодіуму можна додавати до гарячих і холодних страв, вони сертифіковані як веганські, халяльні та кошерні.

Окрім того, продукт має низьку калорійність та є веганським. Колір рослинної ікри не тьмяніє. Її можна змішувати з соусами або чим завгодно.


Залишити коментар