Фермери з 7 областей отримають гроші від Швейцарії

ринок землі

Швейцарія виділила додатково 2,2 млн швейцарських франків (близько 88,5 млн гривень) на підтримку господарств з виробництва молока в семи областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Херсонській. 

Головним завданням стало забезпечення фермерів засобами гігієни для доїння корів, щоб знизити ризик захворювання тварин.

Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«За підтримки Швейцарії виробники молока мають змогу отримати засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що повною мірою задовольнить тримісячну потребу», — ідеться у повідомленні.

Покращення доступу фермерів до критичних виробничих засобів також має максимально знизити ризик того, що низький рівень гігієни доїння призведе до погіршення здоров’я тварин, запустивши небезпечний цикл поширення захворювань, що теж матиме негативний вплив на безпечність харчових продуктів.

Тому неспроможність фермерів дотримуватися гігієнічних стандартів може мати довгостроковий вплив на можливість швидкого економічного відновлення галузі та, як наслідок, негативно вплинути на продовольчу безпеку, безпечність харчових продуктів і здоров’я споживачів.


Залишити коментар