Цього року Україна зимуватиме без імпортного газу

За словами голови правління компанії Олексія Чернишова, не можна виключати можливість масових відключень у газовій мережі взимку 2023-2024 року. За найгіршого сценарію та масивних авіаударів з російської сторони може йтися навіть про відключення цілих міст і регіонів.

Про це повідомляє top.today.ua.

Чернишов зазначив, що минулого минулого року такі інциденти мали місце. Співробітникам Нафтогазу доводилося усувати наслідки руйнувань прямо під обстрілами та відновлювати газопостачання мешканцям Донецької області. Без газу певний час лишалися і мешканці Херсонської та Харківської областей.

До майбутньої зими в Нафтогазі готуються ще серйозніше, адже багато розмов про те, що Росія нарощує свій потенціал, щоб узимку атакувати Україну. Чернишов запевняє, що компанія “зробить все”, щоб українці не залишилися без газу у холодну пору року.

Відключення газу в Україні взимку очікуються за найгіршого сценарію. При помірно холодної зими газу з власних запасів нам вистачить. Адже цього року вперше Україна зимуватиме без імпортного газу, нагадали у Нафтогазі.

У 2023 році Нафтогаз зробив рекордну кількість нових свердловин, і наступного року вирування свердловин продовжиться. Тарифи на газ для українців залишаться незмінними до кінця опалювального сезону як мінімум.


Залишити коментар