Пн. 29 Квітня 2024

У “Контінентал Фармерз Груп” друга хвиля жнив

У “Контінентал Фармерз Груп” на піку друга хвиля жнив-2023, завершують молотити соняшник, сою та гречку. Уже розпочали збір кукурудзи — під ці пізні зернові в компанії відвели 87,5 тис. га.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Активно викопують важливі продовольчі культури — картоплю та цукровий буряк. Загалом цього року планується зібрати врожай цукрового буряку з 1 тис. га, а картоплі чипсових, насіннєвих і продовольчих сортів — із сумарної площі 2,1 тис. га: понад 1,4 тис. га у Львівській області та більш як 720 га — у Тернопільській.

Керівник кластера “Картопля” Орест Кравчук зазначив, що цьогорічна врожайність картоплі в компанії помітно перевищує прогнозовані показники.

Незважаючи на доволі складний сезон, зокрема, пізній період посадки, завдяки сприятливим погодним умовам, ефективній технології та коректній роботі агрономічної служби ми отримуємо врожайність різних типів картоплі в середньому на 6-8 т/га вищу від прогнозованої. Зараз активно викопуємо чипсову та насіннєву картоплю.

Паралельно з другою хвилею жнив на полях “Контінентал” завершується посів озимих культур під урожай 2024 року. Уже засіяли всі планові площі озимих ріпаку та ячменю, наближається до закінчення й посів озимої пшениці.


Залишити коментар