Перелік продуктів, які подешевшали

Деякі продукти в Україні за останній місяць подешевшали. Зокрема, найбільш кардинальне падіння цін сталося на овочі та фрукти. У той час як яйця, м’ясо та хліб стрімко дорожчають, ціни на цибулю, картоплю, капусту та моркву знизилися більш, ніж удвічі.

Про це повідомляє top.today.ua.

У середньому, за підрахунками Інституту агроекономіки, овочі у жовтні подешевшали на 9,7%, а фрукти – на 5,1%. При цьому у серпні зниження цінників було на рівні 37,6% та 4,2%.

Так, у вересні цибуля подешевшала до 11,90 грн/кг. Станом на 17 жовтня, овоч коштує в середньому 12,27 грн за кг. Моркву продають за 8 грн/кг. Вартість капусти впала з 49 грн/кг до 7,60 грн/кг.

Також в українських супермаркетах у жовтні знизилися ціни на соняшникову олію (-1,6%), рибу та продукти з риби (-0,4%). Подешевшали і гречка з рисом, а також яблука, лимони та мандарини. З настанням холодів попит на цитрусові пожвавлюється і їхня пропозиція зростає, а ціни падають.

За даними вчених Інституту аграрної економіки, овочі восени подешевшали через те, що багато українців самостійно їх вирощують та збирають добрі врожаї.

При цьому м’ясо та сало, як і раніше, дорожчають. До кінця осені м’ясні продукти ще зростуть у ціні як мінімум на 5%, а свинина може ще й більше. Експерти вважають, що м’ясо дорожчатиме не тільки через підвищення вартості витрат на його виробництво, а й через скасування фіксованого курсу долара.

Термін дії електронних рецептів збільшили


Залишити коментар