Мусака з баклажанами – смачна страва грецької кухні

Мусака – це грецьке друга страва, ситна запіканка з м’ясного фаршу і баклажанів. Продукти викладаються шарами, поливаються молочним соусом і посипаються сиром.

Інгредієнти:

Баклажани – 3 шт.

Оливкова олія – 120 мл.

Яловичий фарш – 350 г.

Вершкове масло – 100 г.

Лук дрібний – 2 шт.

Томатна паста – 2 ст. л.

Вода – 120 мл.

Борошно – 4 ст. л.

Молоко – 2 ст. л.

Сир – 50 г.

Щіпка мускатного горіха.

Сіль, перець, зелень за смаком

Спосіб приготування:

Баклажани промити і зняти шкірку, якщо овочі старі. Нарізати тонкими кружечками. Посолити баклажани і залишити на 30 хвилин. Обсмажити баклажани на олії з двох сторін і викласти на серветку.

Для приготування м’ясного соусу в сковороді розтопити частину вершкового масла. Подрібнити цибулю і обсмажити в олії 3-4 хвилини. Додати фарш і смажити 7-10 хвилин. Покласти в сковороду томатну пасту і воду, а також зелень і спеції. Тушкувати 30 хвилин під кришкою.

Для приготування соусу розтопіть в невеликій каструлі 50 г вершкового масла. Вмішайте борошно і поступово вливайте молоко. Варіть соус на невеликому вогні до загустіння. В кінці додайте сіль і мускатний горіх. Форму для запікання мусаки змастіть маслом і по черзі викладайте шарами фарш і кружечки баклажанів. Полийте мусаку соусом і посипте сиром. Запікайте 40 хвилин при 180 градусах.


Залишити коментар